Säsong 2013/2014

av johannakarlsson

Och så var säsongen 2013/2014 stängd för HV71. För nästan exakt ett år sen skrev jag ett inlägg när HV71 även då förlorat kvartsfinalserien. Jag hoppas att denna ”tradition” bryts till nästa säsong. Förra året satte Linköping stopp för oss och i år var det seriesegraren Skellefteå AIK. HV71 var uträknat från början av allt och alla men jag är stolt över hur laget tog sig samman under ledning av Bendelin och Olsson och visade vilken hockey det här laget kan spela. Synd att lagmaskinen kom igång för sent.

Denna säsong går annars till historien som en av de mest märkliga säsongerna jag varit med om. Spelare har sparkats, tränare har sparkats, nya spelare har värvats in, kvalserien undveks med blotta förskräckelsen och en kvartsfinalplats sågs som en bonus. Längesen det var en så pass turbulent säsong för föreningen HV71. Det finns en hel del att jobba på inför kommande säsong och arbetet har redan satts igång. Ny tränare ryktas in och det är inte mindre än Andreas Johansson, Färjestad bekantingen. Det starkaste minnet jag har från honom är från kvartsfinalserien för två år sen när Jesse Joensuu hade crosscheckat tänderna ur Sanny Lindströms mun. Det var ingen munter presskonferens kan jag säga. Ett rykte säger även att en ung lovande back är på väg in också. Har även en del spelare jag önskar vara kvar men det får nog bli ett eget inlägg kring det.

Jag har i alla fall haft fantastiskt kul i Kinnarps Arena denna säsong även om det ibland varit en del frustration. Människorna jag har lärt känna och utvecklingen jag själv har gjort. Väldigt roligt och inspirerande. Längtar redan till nästa säsong och hoppas få chansen att återigen sitta på pressläktaren och skriva för laget som ligger mig närmast om hjärtat.

Avslutar med lite bilder från säsongen för att undvika enbart text. 

Image1/5 Smålandsderbyn. HV71 vann fyra av dessa. Still big brother?

ImageFick äran att sitta mittemellan Leif Boork och Mattias Karlsson en match. Fantastiska människor!

ImageLyckades hamna i blickfånget i Expressen. Inte en av mina mest smickrande bilder. Men, ”jag var ju med i tidningen”. Typ.

Image

Anders Olsson, HV71, startade presskonferensen själv efter att Skellefteå ”låst” in sig under sin tunga period. Om det var i omklädningsrummet eller gruvan låter jag vara osagt men det ryktades om tårar.

Image

Avslutar med en bild på publiken. För trots att det gått knackigt har publiken kommit tillbaka för att stötta sitt lag.

 

Tack för den här gången. (Ska inte dröja lika länge till nästa gång)

/Johanna

Annonser