Sorgens dag

av johannakarlsson

30 mars kl.09.00
En fantastisk vårdag väntar och det var även dags för premiär i Allsvenskan. Bättre dag att starta igång fotbollssäsongen fanns egentligen inte.

30 mars kl.16.00
Jag kommer hem efter en skön promenad i vårsolen. Kollar igenom mitt Twitterflöde och möts av ett antal Tweets om en avbruten premiärmatch mellan Helsingborg – Djurgården. Djurgårdsfansen fick ta den mesta skiten på grund av att de stormat planen. Det många inte visste då var anledningen till varför fansen gjort detta. Det visade sig sedan att en supporter till Djurgården hade misshandlats till döds utanför arenan. En 43-årig man kommer inte längre att komma hem till sin fru och sina barn. Hans fru har förlorat sin man och hans barn har förlorat sin pappa. Anledningen? Han höll på fel lag. Så oerhört tragiskt och tankarna går till den avlidnes familj och anhöriga.

Jag blir så jävla (ursäkta ordvalet) förbannad och ledsen över att man inte kan gå säker på en fotbollsmatch. Istället ska man behöva oroa sig om sin son/dotter, man/hustru eller annan bekant som ska gå och titta på sitt favoritlag kommer hem överhuvudtaget. Det måste göras något åt svensk supporterkultur. Det går inte att blunda längre. Men VARFÖR ska det krävas ett dödsfall innan ansvariga förhoppningsvis förstår allvaret?! Vi måste stoppa våldet och det nu!

30 mars 2014 – för alltid en sorgens dag inom svensk fotboll.

 

”Fotboll ska vara glädje, inget annat”

Annonser